Apaschi pentueet

Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja.

Apaschi pentueet Kennelliiton jalostustietokannassa.


Jos Apaschi pentu kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä ja tule tutustumaan koiriini ja minuun.

Janina Vilen
040-7363949
janina.s.vilen@gmail.com


Infoa pennun ostajalle

Otan alustavia varauksia vastaan pennuista heti kun ne ovat syntyneet. Tällöin myös sovimme koska tulet katsomaan pentuja. Meillä toki voi käydä, jo ennen pentujen syntymää, mutta pentujen ensimmäiset viikot (3-4vkoa) olen rauhoittanut vierailta.

Toivoisin, että ennen kuin tulet katsomaan pentuja kirjoitat ylös asioita, jotka askarruttavat ja joihin haluat vastauksen. Usein nimittäin käy niin, että pennut vievät keskittymiskyvyn ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan. Voit toki soittaa myös tapaamisen jälkeen ja kysyä mieltä askarruttavia asioita!

Parhaiten minuun saa yhteyden puhelimitse (puh: 040-7363949) klo 16-21 tai sähköpostilla (janina.vilen@apaschi.net).

Jos otat yhteyttä sähköpostilla, toivoisin sinun vastaavan kirjeessäsi ainakin:

  • Missä asut ja millainen perhe sinulla on?
  • Kumpaa sukupuolta ja mihin tarkoitukseen etsit koiraa (Onko tarkoituksesi harrastaa jotain ym.)?
  • Miksi juuri kultainennoutaja?

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon iässä. Luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan Suomen Kennelliiton lomake "Sopimus koiran kaupasta. Tämän lisäksi sinun tulee hyväksyä ja allekirjoittaa neljä lisäehtoa, jos haluat ostaa pennun minulta.

Nämä ehdot ovat:

  • Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin. Myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.
  • Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ennen 24 kk:n ikää. (Tälle tutkimukselle tulee hintaa n. 200-250e riippuen missä päin Suomea kuvaus tehdään.)
  • Koiraa tulee käyttä muutaman kerran näyttelyissä.
  • Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rotuyhdistyksen asettamat terveysvaatimukset), tulee asiasta neuvotella etukäteen myyjän kanssa.

Luovutushetkellä pennut ovat rekisteröinnin lisäksi; madotettu 3 kertaan, eläinlääkärin tarkastamia ja tunnistusmerkittyjä (mikrosiru). Lisäksi saat pennulle penturuokaa, Golden infon, vuoden jäsenyyden Kultaisten omaan rotujärjestöön (Golden ring ry). Sekä tarjoan mahdollisuuden kasvateilleni osallistua järjestämääni joukkotarkastukseen Helsingissä pentujen ollessa n. 18kk. Näin pyrin saamaan tutkimuskulut mahdollisimman edullisiksi kasvateilleni.

Suosittelen pennun vakuuttamista! Vakuutus kannattaa ottaa siten, että se on voimassa pennun kotiutuessa. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturmien hoidon sekä 3. osapuolelle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Näistä asioista olisi hyvä ottaa selvää hyvissä ajoin ennen pennun luovutusta (hinta, omavastuu, kattavuus, ikärajoitukset, karenssiaika vakuutuksen alkaessa yms.). Voimme yhdessä tutkia ja keskustella parhaasta vakuutuksesta sinun lemmikillesi.

Jatkossa toivon, että pennunostajat pitäisivät minuun yhteyttä. Etenkin jos tulee jotain ongelmia tai jos jokin pennun hoitoon ja kasvatukseen liittyvä asia on jäänyt epäselväksi. Olen oikeasti kiinnostunut kasvattieni kuulumisista ja minusta on mukava nähdä heitä myös jatkossa!

Webdesign © Mia Kataja