Meistä

Olen Janina ja perheeseeni kuuluu neljän kultaisennoutajan lisäksi aviomieheni Ville sekä meidän lapset Vilma (12/2010), Valtteri (01/12) ja Veera (12/15). Asumme Vihdin Tervalammella. Meiltä on matkaa Espooseen n. 30km ja matka taittuu 20 minuutissa. Paikka on siis lähellä Helsinkiä, mutta kuitenkin tarpeeksi kaukana kaupunkielämästä. Ville on ollut kiitettävästi alusta asti mukana koiraharrastuksessa. Lähinnä hänelle on langennut kuskin ja muonittajan osa näyttelymatkoilla, mutta myös Toko ja Nou-treeneissä hänet näkee ajoittain.

Olen tutustunut koirien maailmaan jo nuorena tyttönä. Lapsuudessani ulkoilutin naapurin koirat ja vietin aikaa monen rotuisten koirien kanssa. Ensimmäinen oma koira ja samalla ensimmäinen kultainennoutaja meille tuli v.1992. Siitä oman koiran kanssa harrastaminen sai alkunsa. Alin kanssa ei kilpailtu missään lajissa ja alkujaan se tulikin meille vain kotikoiraksi. Sen kanssa osallistuimme ikimuistoiselle Kennelliiton koiraleirille, jossa Ali nukkui koko viikon teltan ulkopuolella vartiossa.:)

Kultainennoutaja rotuvalintana on osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi minulle. Kultainennoutaja on monipuolinen harrastuskoira ja samalla hyvä perheenjäsen. Mukavampaa lenkki- ja harrastuskaveria saa etsiä. Ulkonäköä unohtamatta, kultaisennoutajan lempeä ulkonäkö ja tummat ystävälliset silmät ovat vieneet minut mennessään.

Omien koirieni kanssa harrastan TOKOa, ja käymme näyttelyissä ajoittain sekä harjoittelemme noutajien rodunomaisia lajeja tarjoituksena suorittaa noutajien taipumuskoe. Kiinnostukseni kasvatukseen heräsi v.2005, kun mietin uutta koiraa ja harrastuskaveria itselleni. Ensimmäinen Apaschi pentue syntyi heinäkuussa 2007. Tähän mennessä Apaschi koiria on syntynyt 6 pentueen verran, jokainen pentue on tarkoin harkittu ja odotettu. Meillä pennut kasvavat kotioloissa tottuen kodin jokapäiväiseen elämään ja toisiin koiriin. Toivon kaikkien pennunostajien pitävän minuun yhteyttä jatkossakin! Järjestän kasvateilleni pentutreffejä ajoittain ja autan ongelmatilanteissa mielelläni. Myös yhteiset koulutukset on mahdollisia kiinnostuksen mukaan. Olkaa rohkeasti yhteydessä ja kertokaa mitä haluaisitte oppia lisää.

Tavoitteenani on kasvattaa kultaisianoutajia harrastus- ja lenkkikaveriksi unohtamatta rodunomaista ulkonäköä ja perheenjäsenen virkaa!

Kävin kasvattajakurssin vuonna 2006.
Sain kennelnimen toukokuussa 2007.
Kasvattajan jatkokurssin kävin keväällä 2008.
TOKO koulutusohjaajakurssin suoritin syksyllä 2008.
Koetoimitsija 1 -kurssin suoritin keväällä 2010

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä

  • Suomen Kennelliitto
  • Golden ring
  • Suomen noutajakoirajärjestö
  • Pääkaupunkiseudun kultaiset
  • Uudenmaan noutajakoirajärjestö

- Janina

Webdesign © Mia Kataja